Közélet

2012.11.21. 07:22

Rövidesen elhallgathat egy darab Pécs

A régiós televíziózás után újabb érzékeny veszteség érheti a helyi, térségi elektronikus médiát: úgy tűnik, nem éri meg 60 éves jubileumát a körzeti rádió.

Kaszás Endre (Dunántúli Napló)

A régiós televíziózás után újabb érzékeny veszteség érheti a helyi, térségi elektronikus médiát: a Dunántúli Napló értesülései szerint meg vannak számlálva a napjai a Magyar Rádió Pécsi Stúdiójának, közkeletű nevén a Pécsi Rádiónak.

Nem hivatalos hírek szerint a döntésről – értesüléseink alapján ez a vidéki régiós rádióhálózat teljes megszüntetéséről szól – már tájékoztatták a pécsi stúdió szakmai stábját, dolgozóit.

Megkeresésünkre Gungl László stúdióvezető elzárkózott a nyilatkozattól, azt kérte, az ügyben forduljunk a rádió központi illetékeseihez. Barlai Tamás, a régiós rádiók szervezetének főszerkesztője a Magyar Rádió, illetőleg a rádiót felügyelő MTVA sajtóosztályához irányított, ahonnan lapzártánkig nem érkezett válasz kérdéseinkre.

Lapunk úgy értesült, hogy a pécsi stúdió tervezett megszüntetése kapcsán mintegy tíz fős létszámleépítést jelentettek be a helyi munkaügyi kirendeltségen. Míg a műsorvezetői és riporteri stáb egyes tagjai – úgy tűnik – a rádió központi szervezetében kaphatnak új feladatokat, helyben rutinos riporterek, szerkesztők, műszaki szakemberek maradhatnak munka nélkül. Az adás megszűnésének pontos időpontjáról nincs hír, elképzelhető, hogy jövő januárban hallgat el a Pécsi Rádió.

A pécsi stúdió pont januárban ünnepelné fennállásának 60. évfordulóját. A régiós hatósugarú adások hallgatottsága közvetlenül a kereskedelmi rádiók mögött következett a sorban. A Pécsi Rádió híreinek, háttérriportjainak, magazinműsorainak hallgatósága elsősorban az ötven év fölötti korosztályból, kifejezetten a helyi történésekre érzékeny emberekből került ki.

A pécsi stúdió és a régiós műsorsugárzás tervezett megszűnése lapunk értesülése szerint nem érinti a Baranyában ugyancsak népszerű nemzetiségi adások körét, utóbbiak létéről külön jogszabály rendelkezik.

 

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!