Közélet

2012.11.09. 08:05

Százmilliónál is többet költhetnek az ipari parkra

Több mint 150 milliós összköltségű infrastrukturális fejlesztés indulhat rövidesen a Komlói Ipari Parkban.

K. E. I.(Dunántúli Napló)

A pénz fele, csaknem 80 millió forint egy sikeres pályázat révén áll majd rendelkezésre.

– A napokban derült ki, hogy nyertünk – árulta el Polics József polgármester. – Ez az összeg a saját fejlesztési forrásainkkal kiegészítve lehetővé teszi, hogy számottevő infrastrukturális fejlesztést hajtsunk végre az ipari parkban. Ez egészen konkrétan utak, járdák és közvilágítás kiépítését, valamint a csapadékvíz-elvezetés megoldását jelenti a Tröszt utcában és környékén. Ahhoz, hogy további befektetőket és munkahelyteremtő vállalkozásokat csábítsunk Komlóra, elengedhetetlen, hogy megfelelő feltételeket teremtsünk számukra. Ehhez az első lépés egy olyan környezet kialakítása, ahol a nélkülözhetetlen közműveken túl megfelelő utak és egyéb infrastrukturális elemek is elérhetőek. A reményeink szerint erre építve megnyílhat az út a helyi ipar további fejlesztése előtt – tette hozzá a városvezető.

Hivatalosan az önkormányzat tulajdonában álló Komlói Fűtőerőmű Zrt. adta be a pályázatát az Új Széchenyi Terv vonatkozó részére. A bírálóbizottság döntése szerint a teljes projektösszeg felét, több mint 78 millió forintot kapott meg a város. A szerződés aláírására rövidesen sor kerül, így jövő év elején kiírhatóak lesznek a közbeszerzési pályázatok a kivitelezési munkálatokra. A teljes beruházás várhatóan a következő év végére fejeződik majd be.

Címkék#komló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!