Közélet

2012.11.22. 20:15

Téves kimutatás miatt jöhetett a pótvillanyszámla

Több olvasónk jelezte felháborodottan, hogy visszamenő hatályú áramszámlaleveleket kapott az E.ON-tól. Az áramszolgáltató szerint jogos a követelés.

K. E. (Dunántúli Napló)

Több olvasónk jelezte felháborodottan, hogy visszamenő hatályú áramszámla-leveleket kapott az E.ON-tól. Érdeklődésünkre a következő tájékoztatást kaptuk Varga Ivettől, az energiaszolgáltató cég sajtós munkatársától:

– A számlázási rendszerünket érintő módosítás miatt 2012 februárjától kezdődően a számlákon feltüntetett egyik tétel, a pénzeszközök – tehát azon, törvényben előírt díjak összege, amelyeket a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. részére kell továbbítanunk – részszámlákban elszámolt nettó értéke tévesen került kimutatásra az elszámoló számlákon. Ezzel sajnálatos módon tévesen, ügyfelenként átlagosan mintegy 1000 forintot nem számláztunk ki az elszámoló, illetve végszámlában. Számlakorrekciót végeztünk, az érintett díj kiszámítását javítottuk és a helyesbítő számlát érintett ügyfeleinknek – egy a körülményeket ismertető levél kíséretében – megküldtük.

Információnk szerint időközben többen a fogyasztóvédelemhez fordultak az ügyben, a hatóság egy hét múlva ígért választ.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!