Közélet

2012.11.09. 11:04

Van helye a szemétnek: működik a hulladékudvar

Mohácson komoly gondot jelentett, hova tegyék a lakosok a gyűjtőedényekbe nem férő szemetet.

M. B. (Dunántúli Napló)

A Duna-parti városban és környékén az egykori szeméttelep kényszerű bezárása óta folyamatosan gondot jelentett, hova tegyék a lakosok a gyűjtőedényekbe nem férő szemetet. Vélhetően ennek is betudhatóan több illegális lerakóhely is kialakult.

A gond azonban – elvben – megoldódott, mivel megnyitották az Eszéki úton a hulladékudvart, amelyet minden mohácsi, bári, erdősmároki, görcsönydobokai, kisnyárádi, lánycsóki, palotabozsoki, sombereki, szajki és székelyszabari, érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkező lakos igénybe vehet. Ennek feltétele, hogy a szemét beszállítójának ne legyen tartozása a szolgáltatást végző cég felé. A háztartásokban keletkező szemét a szokásos mennyiségig ingyenesen helyezhetők el a területen.

A hulladékok fajtájuknak megfelelően szétválogatva vihetők be a gyűjtőhelyre. Azokon kívül a veszélyesnek minősülő anyagok közül átveszik többek között a fáradt olajat, növényvédő szereket, fénycsöveket, izzókat, háztartási gépeket.

A nem veszélyes hulladéknak számító dolgok közül üvegtől, műanyagtól, fémtől, papírtól, gumiabroncstól szintén megszabadulhatnak a tulajdonosaik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!