Közélet

2012.12.18. 16:50

Bő három hónap alatt elkészült a Komló és Mánfa közötti útszakasz

Hét kilométeres szakaszon megerősítették a burkolatot, a megsüllyedt utat helyi pályaszerkezet-cserékkel javították.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Lezárult a két települést összekötő út felújítása. A közútkezelő, illetve a közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelező a mintegy 7 kilométeres szakaszon megerősítette és felújította a burkolatot, a megsüllyedt burkolatot helyi pályaszerkezet-cserékkel javította. Ezenfelül rendezte a padkát, kicserélte a kiemelt szegélyeket, a meglévő buszmegállókat átépítette, a peronokat szabványosította, új buszöblöt létesített, és a kis sugarú ívek belső oldalán előregyártott útszegélyelemeket épített be a belső útpadka és az úttest szélének védelme érdekében. A forgalomtechnikai jeleket is újakra cserélték, a felújított útszakasz kezdő szelvényének közelében pedig térkőburkolatú gyalogátkelő-szigetet is kialakítottak a gyalogosforgalom biztonsága érdekében.

Az útszakasz víztelenítéséről és a vízelvezetés korszerűsítéséről is gondoskodtak, amelyek lényegesen megnövelik a felújított út élettartamát. A 914 millió forintos beruházással a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját számításai szerint több mint 26 ezer ember utazáskényelmi és forgalombiztonsági feltételein javított.

Polics József, Komló polgármestere az útfelújítással kapcsolatban korábban elmondta, kívánni sem lehetett volna jobb kivitelezőt, hiszen bármilyen problémával, javaslattal keresték fel a társaságot, mindenben hajlandó volt együttműködni. Így lett például a tervezettnél fél méterrel arrébb lett felfestve a felezővonal a Petőfi tér és a településtábla között, hogy a parkoló autók miatt a közlekedőknek ne kelljen áttérniük a szembejövő sávba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!