Közélet

2013.08.14. 19:08

Az MLSZ-ben nincs tévé?

Nem kis meglepetésre a PMFC-MATIAS Videoton ellen kiállított mindkét játékosa, Grumics és Uzoma is kétmeccses eltiltást kapott az MLSZ Fegyelmi Bizottságától. A pécsi klub nem fogadja el a döntést, és fellebbez.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

A két pécsi játékos kiállítása nagy vihart kavart a Harmadik félidő című műsorban. Bár Puhl Sándor, az MLSZ Játékvezető Bizottságának alelnöke igyekezett védeni a mundér becsületét, a televíziós felvételek visszajátszása során a többség számára egyértelművé vált, hogy a bíró, Bognár Tamás hibázott. Arra sem vennénk mérget, hogy Uzoma szabálytalansága pirosat ért, az pedig majdhogynem holtbiztos, hogy Grumics „idegrángásáért” nem kellett volna rögtön kiállítani a pécsi támadót.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Uzoma is két meccses eltiltást kapott (fotó: Löffler P.)
[/caption]

A PMFC ezzel kellemetlen helyzetbe került, hiszen két kezdőjátékosát veszítette el két-két bajnokira. Ráadásul akkor, amikor három forduló után nullapontos, tehát fontos meccsek előtt áll, továbbá akkor, amikor az előző két fordulóban is kapott egy-egy kiállítást. Nem csoda, hogy ezek után a vezetőség nem fogadja el a döntést, és fellebbez.

– Természetesen nem értünk egyet a Fegyelmi Bizottság döntésével, de előre nem akartunk semmilyen levelet vagy megkeresést írni, vártunk egy objektív határozatot, mert bíztunk abban, hogy ott is van tévé – kezdte mondandóját Feleki Attila, a PMFC ügyvezetője. – A két-két mérkőzéses eltiltás semmilyen indoklás mellett nem elfogadható, ezért fellebbezünk, mert úgy gondoljuk, a tévedést nem kell és nem lehet ilyen módon legalizálni. Nem várunk felmentést, ismerjük a szabályokat, elnézést sem kértünk senkitől, csak azt kérjük, mások tévedésének ne kelljen kétszeresen megfizetni az árát.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Jogos volt a sok piros az eltelt fordulókban?
---------------------------------------------------------------------------

A csapat eközben igyekszik a hétvégi mérkőzésre koncentrálni, ami nem könnyű nulla ponttal, tette hozzá a sportvezető.

– Ne szépítsük, ez nagyon rossz érzés. Ráadásul a három mérkőzésen négy kiállított játékosunk volt, miközben véleményünk szerint, és az elfogulatlan közvélemény szerint is, ezekből legalább három tévedés volt. Ugyanakkor több olyan szituáció volt a felvételek alapján, amelyeknél viszont ellenfeleink büntetése (egyből piros lap) néhány esetben a szakértők szerint is elmaradt. Mindez nem magyarázat az első három forduló nulla pontjára, de mindenesetre az egyértelmű, hogy más kimenetelű végeredmények is születhettek volna. Sajnos már nem tudjuk meg, milyenek – fogalmazott Feleki Attila.

Sovány vigasz, de a szerencse forgandó, szokták mondani. Reméljük, hogy a hétvégén, a Győr elleni bajnokin már a pécsiek oldalán áll Fortuna, tizenegyen, és nem utolsósorban győztesen fejezik be a mérkőzést.

Címkék#Pécs#pmfc
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!