Közélet

2013.08.26. 10:44

Készül a helyi fejlesztési terv: számítanak a javaslatokra Mohácson

A felmérés részeként többek között arra kíváncsiak, melyek a megye fejlődését leginkább akadályozó tényezők, hogyan lehetne elősegíteni a vállalatok betelepülését.

M. B. (Dunántúli Napló)

A régiós fejlesztési tanácsok megszűnése után a megyei önkormányzatok látják el a területfejlesztési feladatokat – az új fejlesztési stratégia részeként járási koncepciók is készülnek, annak elemeit pedig beépítik az elképzelésekbe. Mindennek azért van jelentősége, mert azok alapján lesznek igényelhetők uniós és honi pályázati források 2014-től, magyarán: a most megfogalmazódó tervek határozzák meg azt, milyen irányban fejlődhetnek a jövőben az egyes járások, megyék.

Ennek ismeretében különösen fontosnak ígérkezik a jövő hétfőn, délután öt órakor a városházán kezdődő, gazdasági és civil szervezetek számára rendezett fórum, ahol Szekó József, Mohács polgármestere ismerteti a már körvonalazódott fejlesztési terveket, egyúttal a gazdasági és közéleti szereplők véleményére, elképzelésére is kíváncsi.

Ehhez kapcsolódva az érintettek egy kérdőív kitöltésével is segíthetik a munkát. A felmérés részeként többek között arra kíváncsiak, melyek a megye fejlődését leginkább akadályozó tényezők, hogyan lehetne elősegíteni a vállalatok betelepülését, illetve a horvátok uniós csatlakozása után milyen lehetőségeket látnak a határmenti együttműködésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!