Közélet

2013.08.01. 07:24

Már nem viszik el a „sima” zsákban kitett szemetet Sásdon

A szocialista polgármester szerint a döntés hátterében az áll, hogy a cégnek ki kell gazdálkodnia a rezsicsökkentést.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Korábban a hulladékgazdálkodást végző szolgáltató (a város tisztaságának megőrzése érdekében) a szerződésben szereplő díjért a lakosság által a megtelt kuka mellé kihelyezett zsákot is ingyenesen elvitte. Két hete azonban az utcán maradt a plusz szemét. Székely Szilárd polgármester elmondása alapján a Biokom sásdi ügyfélszolgálatán emiatt teltház volt, hiszen mindenki az okokat szerette volna megtudni. Ott azt a választ kapták, hogy ezentúl csak a 450 forintos, speciális zsákokat viszik el. A szocialista polgármester szerint a (számukra díjemelésként felfogható) döntés hátterében az áll, hogy a cégnek ki kell gazdálkodnia a rezsicsökkentést.

A társaságnál kérdésünkre elmondták, valóban csak a szerződés szerinti jelzett zsákban szállítják el a plusz hulladékot, amely nem fér bele az edényekbe. A hulladékgazdálkodást érintő törvények változása miatt ugyanis a szolgáltató már csak a szerződésben vállalt feladatait tudja ellátni, amelyben egyébként az elmúlt tíz évben sem szerepelt a kuka mellé tett szemét elszállítása. A szakminisztérium előírásai szerint zárható edényben kell tárolni a hulladékot, a szétszóródás és a rágcsálók elszaporodásának megakadályozása céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!