Közélet

2013.10.11. 07:25

Az EKF-beruházások óriásplakátjai már a városképet rontják Pécsen

Az EKF-beruházások óriásplakátjai a látszat ellenére nem tartoznak a közterekhez, idővel lebontják azokat.

Hajdu Zsolt (Dunántúli Napló)

Enyhe túlzással az EKF-beruházások keretében megvalósított épületek lassan már felújításra is szorulnak, azonban az építésüket bemutató, hatalmas méretű tájékoztató táblák még több helyen ott éktelenkednek a városban. Szó szerinti értelmezésben rondítják a városképet, mert már a festék is megkopott rajtuk. Bár az itt élők nagyjából meg is szokták azokat, szinte a városképhez tartoznak ezek a táblák – majdnem, mint a dzsámi vagy a bazilika.

A Tettyén lévő nagyméretű tábla szerint a beruházás befejezési határideje 2009. december 22-e volt, azonban hamarosan ezt sem olvashatjuk le róla, mert olyan rossz állapotban van, a festék egyre nagyobb foltokban pereg le a bádoglemezről. A Király-ház előtti tábla szintén egy 2009-es beruházásnak állít emléket, nevezetesen az EKF-városrész közterei megújításának. Ilyen szempontból a legfrissebb tábla a Zsolnay-negyed szélén, a 6-os út mellett áll, ez „csak” 2011. november 30-án járt le.

---------------------------------------------------------------------------
Szavazzon a középső hasábban! Önt zavarják a még mindig kint lévő EKF-beruházást hirdető óriási táblák?
---------------------------------------------------------------------------

Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Dunántúli Naplónak elmondta, az EU-s szabályok szerint a támogatott programokat egészen projektzárásig (lásd mellékelt írásunkat a pénteki Dunántúli Naplóban) kell az óriásplakátokkal hirdetni, az pedig egyik esetben sem egyezik meg a kivitelezési határidővel, illetve az építkezés befejeződésével.

Még folyik a papírmunka, a zárás után bonthatnak. További részleteket olvashat erről a pénteki Dunántúli Naplóban! A baranyai napilapra ITT fizethet elő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!