Közélet

2013.11.04. 17:34

Kékes, Páva, Wekler: mi van velük?

Több ismert, egykori baranyai politikus „tűnt el” a reflektorfényből, s teljesen új életet kezdett.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Bretter Zoltán soha többet nem szeretne politikával foglalkozni. Az SZDSZ volt országgyűlési és pécsi képviselője tanít az egyetemen, szabadidejét családjával és másfél éves kisfiával tölti.

Fratanolo János hat éve elvesztett mindent egy családi svájci frankos kölcsön miatt, ezért újrakezdtek Angliában. Sikerült munkát találniuk, talpra álltak. A Magyarországi Munkáspárt 2006 politikusa nem szakított a politikával, de aktívan egyelőre nem szeretne azzal foglalkozni.

Kékes Ferenc nem lesz újra politikus. A volt országgyűlési képviselő és a megyei közgyűlés volt szocialista elnöke már nem is párttag. A megyei munkaügyi központban dolgozik, a pécsi Rotary Club tagja, volt elnöke, mindez és a motorozás kerek egészet alkot életében.

Páva Zoltán egy éve Bajnai Gordon munkáját segítette, ma is kedveli őt, sok körülötte lévőt azonban már kevésbé. Sosem tagadja meg baloldaliságát, de a baloldal mai „pitiáner marakodása” nem tetszik neki. A volt országgyűlési képviselő és komlói polgármester nem lépett ki az MSZP-ből, de közélettel csak Komlón szeretne foglalkozni, a háttérből segítve egy új civil szervezet munkáját, a Tisztelet Komlónak Egyesületét. Nyugdíjas, egy építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó multi dél-európai képviselője.

Wekler Ferenc nem akar országos politikával foglalkozni. Az SZDSZ volt parlamenti képviselője polgármester Mecseknádasdon, e címért jövőre is indulna, mellette borászati vállalkozását vezeti.

A Dunántúli Napló hétfői számában további, reflektorfényből eltűnt politikusról olvashatnak, köztük olyanokkal, akik visszatérnének jövőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!