Közélet

2013.12.11. 12:14

PK Zrt.: indul a felszámolás, a buszok maradhatnak

A cég részvényeinek értéke - így a Pécs Holding korábban 6-700 milliós része is - nullára esett. A PK Zrt. buszait vélhetően tovább bérelheti a Tüke.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Elrendelte a Pécsi Törvényszék a Pécsi Közlekedési Zrt. felszámolását, miután befogadta egyik hitelezőjük ez irányú kérelmét, erősítette meg a Dunántúli Naplónak a hírt Megay Róbert. A PK Zrt. kisebbségi tulajdonosa, a Mecsekbusz Kft. ügyvezetője elmondta: látszik, hogy a tulajdonos Pécs Holding és a pécsi önkormányzat ki akarja véreztetni a céget, ezért változtatnak korábbi stratégiájukon, ám hogy ez mit takar, arról most nem kívánt nyilatkozni. Elismerte: a felszámolással a cég részvényeinek értéke nullára esett, az övék is, de a Holding korábban 6-700 milliós tulajdonrésze is.

Közölte: ők megpróbálták visszaállítani a PK Zrt. törvényes működését, tisztségviselőket választottak, ám az ügyben nagyon lassan intézkedő, majd nyolc hónap után elfogultságot jelentő pécsi cégbíróság ezt nehezítette, a Pécs Holding pedig egész egyszerűen ellehetetlenítette.

Mint azt korábban megírtuk, a PK Zrt. kétmilliárddal tartozik a NAV-nak, amely így beterhelte a cég ingatlanjait, s ha a vagyont értékesítik, az abból származó pénz vélhetően az adóhatósághoz kerül. A társaság buszait jelenleg a Tüke Busz bérli a piaci ár alatt, ebben vélhetően egyelőre nem lesz változás – a felszámoló hozzájárulhat a bérleti szerződés érvényben maradásához.

A felszámolási eljárásra az ismert pécsi nagyvállalkozóhoz, Varga Jenőhöz köthető Vectigalis Zrt.-t sorsolta ki a cégbíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!