Közélet

2014.01.24. 13:21

Adományokkal segítette a közösség a félárva baranyai ikerpárt

Egy koraszülött, édesanyjukat elvesztett ikerpárnak kértek kiságyat - ám végül a levél elterjedt az interneten, és adományok özöne érkezett.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Segítségkérő levél terjedt el az interneten, amelyben csak egy kiságyat kértek, ám pár nap alatt adományok özöne érkezett. A felhívás többek között a PTE KK Szülészeti Klinika Meddőségi Központ Facebook-oldalán is megjelent, kérve mindenkit, aki teheti, hogy segítsen egy baranyai családon.

Az eredeti levélben (amely a Szemem Fénye Alapítványnak szólt) az állt, hogy december elején született Pécsett egy koraszülött ikerpár, akiknek az édesanyja később elhunyt, így az apa egyedül maradt a gyermekekkel. A két babának egy kiságya van, amellyel azonban nem működik a légzésfigyelő. Budapesten felajánlottak egy ágyat, azonban a szállítás nem megoldott – ehhez kérték az alapítvány segítségét.

A félárva gyerekek sorsa azonban nemcsak az alapítvány és a központ dolgozóit rendítette meg, hanem több tucat más emberét is, akik egymással szinte versenyezve ajánlottak fel ágyakat, ruhacsomagokat, tápszert és pénzt az édesanyjukat elvesztett kicsiknek. Az adományokat jelenleg a központban és a Dóri Házban gyűjtik össze Pécsett, ahonnan majd eljuttatják a családnak.

Mivel azonban a levelet nem maga az apa, hanem egy jóakarójuk írta, a családdal egyelőre nem tudtuk felvenni a kapcsolatot, hiszen a segítő szándékú barát egyelőre nem kapott felhatalmazást az elérhetőségeik kiadására. A baranyai településen, ahol laknak, azonban megerősítették, hogy a történet igaz, és amennyiben a babák édesapja hozzájárul, hamarosan beszélhetünk vele mindarról, amin keresztülmentek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!