Közélet

2014.01.15. 18:55

Kedvezmény vagy ingyenes belépő

Még egy hónapjuk van a nyugdíjasoknak arra, hogy fürdőbelépőkre pályázzanak az Erzsébet-program keretében.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Január eleje óta nyilvános ugyanis az a pályázat, amely szerint 2500 forint önrész befizetését követően az, akinek a nyugdíja nem haladja meg a 147 ezer forintot, több alkalommal is kedvezményesen mehet fürdőbe. A pályázók az ország 60 fürdője közül választhatnak, köztük van a baranyai harkányi fürdő is.

Ez azoknak lehet segítség, akik a jelenlegi árak mellett nem engedhetik meg maguknak, hogy gyógyfürdőbe járjanak, még akkor sem, ha az egészségi állapotuk ezt indokolná.

Hogy pontosan kik pályázhatnak? Azok az öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévüket betöltött személyek, akiknek a rendszeres havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 000 forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek. A pályázathoz csatolni kell a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) által a pályázó nevére kiállított, 2013. évi havi nyugellátás megállapítását tartalmazó igazolást. Aki nyer a pályázaton, az a 2500 forintos önerő befizetését követően válik jogosulttá a fürdők használatára. A támogatás a postai úton kiküldött Erzsébet-kártya segítségével vehető igénybe.

A fürdőbelépőkre február 15-ig lehet jelentkezni, de érdemes igyekezni, hiszen a pályázatoknál a beérkezési sorrend számít. Fontos tudni, hogy a támogatás csak a jegy árát fedezheti, az odautazást és egyéb költségeket nem. A támogatásra jelentkezni (kizárólag) a https://palyazat.erzsebetprogram.hu/ oldalon lehet.

A pályázatokkal kapcsolatos további kérdéseket a 06-1/371- 3242-es számon lehet feltenni hétköznapokon 8 és 16 óra között, illetve e-mailen: [email protected].

Harkány is beszállt

országos összevetésben is jól járhatnak a nyugdíjasok a Harkányi Gyógyfürdővel, hiszen ott 28 alkalomra szóló ingyenes belépési lehetőséget nyerhetnek, míg a programban szereplő többi fürdő csomagjai ennél kevesebb kúrát tartalmaznak. Ráadásul a pályázatok elkészítéséhez minden érdeklődő számára segítséget nyújtanak az alábbi helyszíneken: harkányi művelődési ház, Tourinform-iroda, Harkány önkormányzata. További információ: [email protected], [email protected].

Címkék#harkány
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!