Közélet

2014.01.21. 08:17

Lemondott, de újra indulni fog Székely Szilárd, Sásd polgármestere

Székely Szilárd, a település eddigi polgármestere összeférhetetlenség miatt lemondott posztjáról, a település irányításával kapcsolatos feladatokat pedig Rabb Győzőné alpolgármester látja el.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Lapunk kérdésére Székely Szilárd elmondta, a mezőgazdasági tevékenységet végző vállalkozása nyert egy pályázatot, amelyben vállalta, hogy főállásban végzi a feladatokat. Viszont az önkormányzati törvény értelmében a polgármesterség mellett nem folytathat főállásban más tevékenységet, ezért döntött úgy, hogy megválik polgármesteri székétől.

– Ősszel már változik a helyzet, mert az új választási törvény értelmében a hétezer fő alatti települések esetében a polgármester főállású munkát is végezhet. Természetesen ezek alapján ismét indulok majd polgármesterjelöltként az októberi választásokon, mert elhárul a jogi akadály a pozíció betöltésével kapcsolatban – mondta Székely Szilárd.

A választási bizottság feladata, hogy a jegyző értesítését követően meghatározza az időközi polgármester-választás időpontját, azonban az idő rövidsége miatt erre nem biztos, hogy sor kerül. Mivel választási évben vagyunk, ezért idén április 1-jéig lehet időközi önkormányzati választást tartani.

A januári képviselő-testületi ülésen Rabb Győzőné alpolgármester úgy nyilatkozott, hogy képes ellátni a városvezetői teendőket, mert az elmúlt hét évben megfelelő rálátása volt a város politikai, gazdasági és kulturális életére.

– A legfontosabb, hogy befejezzük a folyamatban lévő beruházásokat, illetve beindítsuk a következő projekteket, amelyeket már szintén megnyertünk. Természetesen a betegeimet sem hagyom cserben, a háziorvosi rendelőben ugyanúgy ellátom a feladataimat, mint a városházán – mondta Rabb Győzőné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!