Közélet

2014.01.17. 17:08

LMP: a pécsi köztévé nem ad teret az ellenzéknek

Az ellenzéki párt azt is kifogásolta, hogy nem tudni, mi van a PécsTV két évtizedes archívumával.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

Sajtótájékoztatót tartott péntek délelőtt az LMP-s Keresztes Lóránt és Kóbor József önkormányzati képviselő, akik arra hívták fel a figyelmet, hogy a PécsTV kiszervezése óta senki nem reagált több felvetésükre.

Így arra sem, hogy a tévé több mint két évtizedes archívumát hol, milyen körülmények között tárolják. Emiatt a jövő héten szeretnék Páva Zsolt polgármesterrel együtt megnézni az archívumot, amely Pécs kulturális örökségét képzi. (Elmondásuk szerint a cég ezt lehetővé tenné.) Az LMP-sek másrészt arra hívták fel a polgármester figyelmét, hogy a helyi köztévében az ellenzék képviselői nem kapnak lehetőséget, sőt, „az átmeneti időben” még a közgyűlést sem lehetett követni.

A PécsTV Kft. a sajtótájékoztatóra reagálva közleményt adott ki, amelyben közölték, a PécsTV archívumát a műsorgyártó egy fűtött szerkesztőségi helyiségben tárolja, emellett a társaság tárgyalásokat folytat a PTE-vel, hogy a legkorábbi mozgóképes felvételeket bárki számára elérhetővé tegyék. Véleményük szerint az LMP sajtónyilvános pécsi, vagy Pécset érintő eseményeiről, híreiről, sajtótájékoztatóiról minden esetben hírt adtak, és ez a jövőben is így lesz.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!