Közélet

2014.01.28. 17:14

Zsolnay-gyár: a működéshez is kereshetik még a forrást

A Zsolnay-gyár tőkeemelésére használt ingatlanról keveset tudnak a Pécs Holdingnál, nem tudják azt sem, milyen módon tudna a manufaktúra hasznára válni – nyilatkozta Barna Béla, a vagyonkezelő vezérigazgatója egy pécsi internetes újságnak.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Megírtuk: múlt hétfőn a Zsolnay igazgatósága (ötből három fő) megszavazta, hogy egy ingatlannal növekedjen a cég vagyona. (Habár állítólag vitatható annak elfogadott, 300 milliós értéke.) Azt hallottuk, feljelentést is tett valaki emiatt, ám a megyei rendőrség erről nem tud, az ügyészség válaszát még várjuk.

Barna Béla azt megjegyezi a cikkben, hogy a gyárnak mindenképpen pénzre van szüksége, ezért vizsgálják, miképp juthatnának az üzem biztonságos működéséhez szükséges forrásokhoz. Ezután a vezérigazgató a múlt héten általa és Csizi Péter alpolgármester által is biztosra mondott tízmilliós kötbérről a korábbinál óvatosabb nyilatkozattal folytatja: a befektető, Bachar Najari számíthat arra, hogy kötbért kell fizetnie, ami elérheti a tízmilliót, s vizsgálják még azt is, ki tudják-e vetni ezt a büntetést. Megjegyezzük: a szerződés szerint ősszel lejárt az a határidő, amikor a kötbér elérte a maximális tízmilliót.

Hétfőn kerestük Barna Bélát, hisz nyilatkozata alapján úgy tűnik, a gyárban egyelőre nincs biztosítva a biztonságos működés. Ugyanakkor – érthetetlen módon – a vezérigazgató azt üzente, forduljunk a befektetőhöz, Bachar Najarihoz.

A Dunántúli Napló sem a befektetőtől, sem a Pécs Holdingtól vagy a városvezetéstől nem kapott választ a gyárral kapcsolatos, több fontosnak vélt kérdésére, napok vagy hetek óta. Reakció csak annyi jött, hogy még vizsgálják e kérdéseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!