Közélet

2014.02.13. 17:37

A felújított iskolában kezdődhet a tanév

A Testvérvárosok terei iskolában jól haladnak a munkálatok, már a felújított intézményben kezdődhet meg a tanítás.

H. Zs.(Dunántúli Napló)

– Alig két hónappal ezelőtt kezdhette meg a munkát a Testvérvárosok terei iskolában a kivitelező, azonban már a bontási munkákat, illetve az IMS technológiával épített szerkezet megerősítését is elvégezték a szakemberek. Ez alapján az ütemezésnek megfelelően haladnak a munkákkal – jelentette be tegnap, a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Csizi Péter alpolgármester. A csaknem hatszázmillió forintos, száz százalékban uniós forrásból támogatott beruházást a nyár végéig be kell fejeznie a kivitelezőnek, így szeptemberben már a felújított intézményben kezdődhet meg a tanítás.

Kővári János bizottsági elnök hangsúlyozta, hogy a hőszigetelés elkészítését, a nyílászárócserét és a gépészeti rendszer korszerűsítését követően csaknem ötvenszázalékos energia-megtakarítást érhetnek el az üzemeltetési költségek tekintetében. A megtakarított összeget pedig a gyerekekre, illetve különböző eszközök beszerzésére fordíthatják. Az akadálymentesítést követően pedig az esélyegyenlőséget is biztosítják majd az intézményben. Az épület közelében mozgáskorlátozott-parkolókat is kialakítanak, a sportudvaron pedig felújítják a kosárlabdapályát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!