Közélet

2014.03.03. 08:01

Folyamatosan szépül az új villányi óvoda

A belső terek vadonatújak és modernek, és a teljes, a fizikai és kommunikációs akadálymentesítés is megtörtént.

B. A. (Dunántúli Napló)

Folyamatosan szépül a villányi óvoda azt követően is, hogy immár egy teljesen felújított, átépített épületben kezdhette meg a nevelési évet az ide hat településről járó száz gyermek és a huszonnégy alkalmazott, fogalmazott érdeklődésünkre Kincses Tamásné óvodavezető.

Megírtuk: a villányi óvoda egy uniós pályázatnak köszönhetően a korábbi óvodaépületbe költözött át egy 120 éves épületből. A régi hely utcafronti homlokzatát meghagyták, felújították, a belső terek azonban vadonatújak és modernek, és a teljes, a fizikai és kommunikációs akadálymentesítés is megtörtént.

Az intézmény nemrég elnyerte a „Zöld óvoda” címet, s ezen is felbuzdulva az udvaron zöldség-, fűszer- és gyógynövénykertet hoznak létre, ahol a nebulók játékosan tanulhatnak a növényekről, ízekről, illatokról, miközben az óvoda pedagógiai programja amúgy is épít a környezettudatos nevelésre. A fűszerkertet önerőből alakítják ki, a tervezett só- és fényterápiás szobát azonban már a Duna-Dráva Cement Kft. pályázatán elnyert egymillió forint segítségével építik meg.

A játszóteret szülői összefogással és önkormányzati segítséggel építették, bővítését tervezik, a farsang bevételét is erre fordítják.

Címkék#Villány
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!