Közélet

2014.03.10. 18:20

Napidíjat kell fizetni az elkobzott ebek után Mohácson

A napidíjat összegét ezerhétszáz forintban állapították meg.

M. B. (Dunántúli Napló)

Csak akkor vihetik haza elkobzott kutyáikat a menhelyről a jövőben a gazdák, ha egyrészt biztosítják számukra a megfelelő tartási körülményeket, másrészről – s ez számít újdonságnak –, ha kifizetik a tartásuk után felszámított napidíjat, határozott legutóbbi ülésén a képviselő-testület. A napidíjat összegét ezerhétszáz forintban állapították meg.

A témáról szóló előterjesztés tanúsága szerint a közelmúltban több alkalommal is ebek elkobzására kényszerült az önkormányzat a nem megfelelő tartási körülmények vagy bánásmód miatt. Viszont arra is volt példa, hogy a „jó útra tért” tulajdonos utóbb hazavitte a kutyáját.

A napidíj csak a költségek egy részét teszi ki: a háromezer forintos kiváltási díjat, továbbá ha szükség volt rá, akkor a menhelyre szállított kutyák esetleges egészségügyi ellátásának költségeit is meg kell fizetniük a gazdáknak.

Minderre az elkobzástól számítva két hetük lesz a tulajdonosoknak, ha addig nem lépnek, az ebek tulajdonjoga a menhelyre száll, s a határidő letelte után már nem kaphatják vissza őket a gazdák. Különösen méltányolandó esetekben a jegyző a tartási díj összegét mérsékelheti.

Címkék#mohács
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!