Közélet

2014.03.21. 17:15

Nyugdíj: sok nőnek segíthet a minisztériumi módosítás

Jelentősen szélesedik azoknak az álláskereső nőknek a köre, akik igénybe vehetik a nyugdíjba vonulás előtti időszakra vonatkozó kedvezményeket.

Fülöp Zoltán (Dunántúli Napló)

Az idei évtől módosult a Nemzetgazdasági Minisztérium „A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése” nevű programjának feltételrendszere. A változások következtében többen lettek azok, akiknek elhelyezkedését a program keretében a Munkaügyi Központ támogatni tudja. A módosított program célja a meglévő szolgálati idő bővítése, illetve az álláskeresőként nyilvántartott és koruk miatt korlátozott elhelyezkedési esélyekkel rendelkező nők foglalkoztatásának elősegítése.

Az új feltétel szerint a hatvanadik életévüket betöltött álláskereső nők immáron jogosultsági idejükre való tekintet nélkül beléphetnek a programba, az ötvenötödik életévüket betöltött nők esetében pedig legalább harminchét év jogosultsági idő szükséges a támogatás igénybevételéhez. Fontos tudni, hogy az említett célcsoportokba tartozóknak közvetlenül a támogatás megkezdése előtt legalább egy hónapja nyilvántartott álláskeresői státusszal kell rendelkezniük, azaz legkésőbb 2014. március 31-ig regisztrálniuk kell a munkaügyi kirendeltségen.

A teljes cikk a pénteki Dunántúli Naplóban jelent meg! A baranyai napilapra ITT fizethet elő!

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!