Közélet

2014.03.15. 09:53

Origo: választási csalás gyanújában nyomoznak Mohácson

Az Origo hírportál értesülései szerint a Baranya megyei rendőrség választási csalás gyanúja miatt nyomoz, miután a mohácsi választási iroda egyik munkatársa saját nevére talált öt párt ajánlóívén is.

MTI

Az internetes újság pénteken megjelent cikkében Loschán Ferenc helyi baloldali jelöltre hivatkozik, valamint közli, hogy a nyomozás tényét a rendőrség megerősítette, de részleteket nem árult el.
    A cikk szerint a mohácsi választási iroda egyik munkatársa egy olyan aláírásgyűjtő-ívén találta meg a nevét, amelyet nem támogatott, ezt követően az összes ajánlóívet átnézte és további négy párt papírján is rábukkant a nevére.

Az Origo forrása szerint a helyi választási iroda ezután hivatalból feljelentést tett, a rendőrség pedig házkutatást is tartott az ügyben.    

A portál arról nem szerzett információt, mely pártok lehetnek érintettek, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor megkeresésükre megerősítette, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak "jogosulatlan aláírással vagy hamis adatok feltüntetésével elkövetett, a választás rendje elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt".

Korábban több hírportál is beszámolt arról, hogy egyes pártok kerekedhettek az aláírásokkal, hogy így juthassanak a jelöltállítással járó állami támogatáshoz.
    A rendőrség korábban hasonló ügyben, a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást Hódmezővásárhelyen.

Címkék#mohács
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!