Közélet

2014.04.10. 19:36

Dohánygyár: nem zár be a belvárosi üzem

Profilváltás viszont lesz a Dohány utcai üzembn. A vágott dohány lesz a fő termék.

Kaszás E. (Dunántúli Napló)

„Leszerelik a gépeket, kiürítik a gyárépületeket és befejeződik a termelés” – jutott el a híresztelés szerkesztőségünkbe a BAT Pécsi Dohánygyár belvárosi műemlék épületekben működő üzemével kapcsolatosan. Mint kiderült, a feltételezés csak részben igaz.

– A pécsi ipari parkban megkezdett beruházásunk kapcsán profilváltást készítünk elő a belvárosban működő gyárunkban. A korábban a cigarettagyártásban is meghatározó szerepet vállaló üzem fő profilja a jövőben a dohánypiacon egyre nagyobb szeletet jelentő finomra vágott dohány előállítása lesz. Ilyen módon számos, a cigarettagyártásban használt gép válik feleslegessé a gyárban, ezek leszerelése és elszállítása kezdődött meg – tájékoztatta lapunkat Tóth Attila, a BAT szabályozási és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A szakember elmondta, hogy a belvárosi gyárban készül majd a BAT innovációként beharangozott új dohányterméke, ennél többet, illetve konkrétumot azonban még nem közöl erről a cég.

– Ami a Finn utcai gyárépület felújítását és átalakítását illeti, minden az előzetes terveink szerint halad, így úgy tűnik, hogy semmi akadálya nem lesz a termelés novemberi megindításának – mondta érdeklődésünkre Tóth Attila.

Az összességében kilenc milliárd forintos beruházás kapcsán rövid távon nem változik a Pécsi Dohánygyár létszáma, az új gyárba várhatóan 200 főt csoportosítanak majd át. Ám a teljes létszámigényt majd az új gépek beállítása és a profilváltás lebonyolítása mutatja majd meg.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!