Közélet

2014.04.02. 14:32

Hiába gazdálkodtak jól az önkormányzatok, várniuk kell

Baranyában egy sem, de Tolna megyében is csak egy nagyobb település örülhetett a kiérdemelt állami pénznek.

Katus Eszter (Dunántúli Napló)

Ahogy arról lapunk is beszámolt, március 7-ig igényelhettek vissza nem térítendő állami támogatást azok az önkormányzatok, amelyek nem vettek részt a konszolidációban, vagyis, amelyek nem halmoztak fel adósságot. A támogatás mértéke a település lakosságának számától függött: 100 fő alatt maximum 1,5 millió lehetett, majd ez a lélekszámmal arányosan nőtt. Így például 501 és 1000 lakos között már 10 millió, 3001 és 5000 között 112 millió, 10 ezer fő felett pedig 200 millió forintot is kérhettek a települések. Kapni azonban egyelőre csak kevesen kaptak a régióban: a 2000 fő feletti települések közül ugyanis egyedül a Tolna megyei Tengelicnek jutott (44 milliós) támogatás, míg Baranyában senkinek. (Ugyanígy járt Békés-, Zala- és Győr-Moson-Sopron megye is.)

A hivatalos tájékoztatás szerint azok az el nem adósodott települések, amelyek idén nem részesültek fejlesztési támogatásban, jövőre fogják megkapni a nekik járó összeget (ezt kormányrendelet írja elő). A 2000 fő alatti települések, amelyek időben beadták a pályázatot, egyébként mind megkapták az igényelt összeget, külön elbírálás nélkül.

Címkék#Pécs
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!