Közélet

2014.04.09. 16:00

Ma este folytatódik a női kosárlabda-bajnokság

Hétfőn este véget ért a középszakasz, ma pedig már indul a rájátszás a női kosárlabda NB I.-ben, a PEAC-Pécs a Szekszárddal, a PINKK pedig a Győrrel pályaelőnnyel kezd.

Horváth L., K. Mayer A (Dunántúli Napló)

Nyolc csapattal rajtol a rájátszás, azok végeztek elöl, akiket oda vártak. A középszakaszt a Dósgyőr nyerte, ami meglepetés, merthogy megelőzte a Sopront. Mögöttük a PEAC-Pécs lett a harmadik, a PINKK-Pécsi 424 pedig a negyedik. Előre borítékolható, hogy ezekből három különösebb gond nélkül, vélhetően már két meccs alatt továbbjut ellenfelén a két győzelemig tartó párharcban, vagyis a Diósgyőr az MTK-n, a Sopron a ZTE-n és a PEAC-Pécs a Szekszárdon. Nyíltabb a PINKK és a Győr, az alapszakasz negyedik és ötödik helyezettjének egymás elleni csatája. Még akkor is, ha a hazai középszakaszban mindkétszer Iványi Dalmáék győztek, Komlón 69-50-re, idegenben pedig 59-54-re. A PINKK mellett szól, hogy a győrieknél hiányzik az amerikai Joslyn Tinkle, aki sérült.

– Az ujjtörése miatt már haza is utazott Amerikába – panaszkodott Bencze Tamás, a Győr vezetőedzője. – A legjobb játékosunk esett ki, a pótlása nem is annyira személyre szabott, mert egyénileg senki sem tudja pótolni, ez a feladat az egész csapatra hárul majd. Nem lehetetlen küldetés legyőzni a PINKK-et, de majdnem az. Mindenesetre nem mi vagyunk az esélyesek.

A szakvezető szerint a bajnokság legfontosabb szakasza most következik, jól időzítve a rájátszásban kell a legjobb formában kosarazni.

Szentendrei Áron, a PINKK másodedzője Győr-szakértő, hiszen volt a győriek vezetőedzője is.

– A távozások miatt nincsenek már olyan minőségi légiósaik, mint az idény elején voltak – jegyezte meg. – Mást játszanak Tinkle nélkül, többen a korábbihoz képest más poszton szerepelnek, míg mások több játéklehetőséget kapnak. Egyet azonban ne felejtsünk el, hogy a rájátszás teljesen más műfaj, ez vonatkozik rájuk is.

Saját csapatáról azt mondta, hogy a győzelemhez otthon is, idegenben is nagy ritmusban kell kosarazniuk. Úgy, mint az eddigi két egymás elleni győztes meccsen. Kevesebb eladott labda és a győri külső dobások megakadályozása – ezek még a siker előfeltételei.

Ma a komlói mérkőzés 19.00-kor kezdődik, a PINKK-Győr párharc továbbjutója az elődöntőben a Diósgyőr–MTK párosítás győztese ellen lép pályára.

Kezdődik az utolsó etap az Everesten: a Szekszárd ellen két meccs alatt tovább kell jutnia a PEAC-Pécsnek

A PEAC-Pécs feladata – köszönhetően a középszakasz harmadik helyének – jóval könnyebbnek tűnik, mint a PINKK-re váró csata: Zseljko Djokics együttese ugyanis a hatodik Szekszárddal küzd majd meg a legjobb négy közé kerülésért. Nem lebecsülve az ellenfelet, egyértelmű a cél: két mérkőzés alatt le kell zárni ezt a párharcot, s az erőviszonyok alapján ezt véghez is fogják vinni a pécsi lányok. Az első meccsre ma, nagyon késői időpontban kerül sor, hiszen 20 órakor kezdődik a találkozó a sportcsarnokban (nem volt más szabad időpont a létesítményben), a másodikat pedig pénteken 19 órakor rendezik Szekszárdon – a harmadik pedig vasárnap lenne, de ezt valószínűleg felesleges beírniuk a szurkolóknak a naptárba.

– Olyan ez, mintha egy új verseny kezdődne: egész évben mentünk fel a Mount Everestre, és most elértünk az utolsó etaphoz – fogalmazott Zseljko Djokics, a PEAC-Pécs vezetőedzője. – A Szekszárdot idegenben is simán megvertük a középszakaszban, de azért ez most más lesz. Ennek ellenére természetesen szeretnénk két mérkőzés alatt továbbjutni, mert akkor szombaton kis pihenőt tudnék adni a játékosoknak, aztán vasárnap és hétfőn már készülhetnénk a Sopron elleni elődöntőre.

A szakvezető hozzátette, sajnálja, hogy Szanja Orozovics még nem kapott magyar útlevelet, mert így jelenleg öt légiós van a csapatban, ezért ő nem játszhat – pedig sokat tudna segíteni. Pap Regina és Demeter Hanna beteg, a többiek viszont harcra készek, ez pedig nem jelent túl sok jót a Szekszárdnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!