Közélet

2014.04.28. 08:02

Nem használja, termeli az áramot a középiskola

Folytatódik Komló intézményeinek energetikai racionalizálása. Ezen a területen öt pályázatot is nyert a város, amelyek segítségével napelemes rendszereket telepíthetnek az intézményekre.

K. E. I. (Dunántúli Napló)

A szilvási középiskola-együttes magasabb épületére helyezett napelemeknek már a próbaüzeme zajlik, így azok már termelik a villamos energiát a hálózatra. Polics József polgármester elmondta, a napokban kötötték össze a régi és az új villamos rendszert – beépítették azokat a technológiai berendezéseket, amelyek lehetővé teszik a villamos áram oda-vissza áramlását.

– Jó példa volt a hatékonyság megértésére a tavaszi szünet időszaka, amikor nem volt tanítás, így jelentős energiahasználat sem az épületben. Ilyenkor a hálózatra termel a rendszer. Ha az átlagos napsütéses órákat vesszük figyelembe, és amennyiben a rendszer jól működik, akkor a szóban forgó középiskolák épületeiben az elkövetkező időszakban nem szabad villamos energiára költeni. Az előzetes adatok biztatóak a megtakarítást illetően – tette hozzá a polgármester.

Összesen egyébként húsznál is több pályázat pozitív elbírálását várja a közeljövőben az önkormányzat, amelyek segítségével turisztikai fejlesztésre, illetve további energiakorszerűsítésre is lehetőség nyílhat.

Címkék#komló
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!