Közélet

2014.04.19. 15:41

Nem is egy, hanem két vontatóköteles vízisípálya épülhet

Két vízisípálya is épül Pécsett, s mindkettő a jövő év tavaszára készülhet el, értesült a Dunántúli Napló.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Azt már korábban megírtuk, hogy az eredetileg Orfűre tervezett vontatóköteles vízisípályát (wakeboard-pályát) az ottani tiltakozások hatására mégsem az üdülőfaluban, hanem Pécsett, a Tüskésréti-tavon alakítja ki egy magáncég a pécsi önkormányzat és a PannonPower segítségével.

Katics Viktor, a fejlesztést tervező Pécsi Víz Kft. ügyvezetője azt mondta, hogy habár korábban is a jövő tavaszi nyitás volt a biztos, ők maguk nagyon szerették volna, ha már az idén nyáron síelhetnek a Tüskésréten, mára azonban eldőlt, hogy nagyjából egy év múlva készülhetnek el.

A 225 milliós uniós támogatással, mintegy 300 millió forintból megvalósuló sport- és szabadidőparkban a vontatóköteles vízisípálya lesz a fő attrakció, de a tó körül kialakítanak egy majdnem másfél kilométeres, gumiszőnyeggel borított futópályát is, mellette parkosítanak, játszóteret is építenek. Az engedélyeztetés, s egy telekalakítás is még folyamatban van, hisz biztosítani kell a megfelelő közúti kapcsolatot. Ezzel párhuzamosan szerzik be a wakeboard-pályához szükséges engedélyeket, egyebek mellett a környezetvédelmi engedélyt.

Mint megtudtuk, a másik wakeboardpálya Pécs-Vasason lesz. A beruházást jegyző cég részéről Lukács Tibor tájékoztatta lapunkat, elmondta, hogy még ők sem szereztek meg minden szükséges engedélyt az építkezés elkezdéséhez, így ők is körülbelül egy év múlva avathatják fel az új létesítményeket. A vízisípályát a cégük saját tulajdonában álló vasasi tavon építik meg. A zárt rendszerű, 570 méter hosszú vontatóköteles vízisípályán egyszerre heten is sportolhatnak majd.

Ezek is érdekelhetik