Közélet

2014.04.11. 18:14

Sportmedence, tölcsércsúszda is épül a strandon

Már hozzáfogtak a szakemberek az uszoda fejlesztésének harmadik, egyben befejező üteméhez.

Máté B. (Dunántúli Napló)

Azon a részen dolgoznak, ahol korábban működött az egykori, egyetlen medencét felvonultató uszoda. A régi épületeket elbontották, a területen már az új sportmedence helyét alakítják ki, ami akár versenyek rendezésére is alkalmas lesz. Csúszdák, öltöző, edzőterem és kávézó is épül. A félmilliárd forintba kerülő beruházás – az összeg felét pályázat segítségével teremtette elő az önkormányzat – idén várhatóan elkészül, a fürdőzők, sportolni vágyók viszont értelemszerűen jövőre vehetik csak birtokba az új létesítményeket.

A bővítéssel teljessé válnak a folyamatosan fejlődő városi uszoda szolgáltatásai. Már esztendőkkel ezelőtt átadták a fedett részt, ahol úszó- és tanmedence, termálfürdő – amelyet a közelmúltban gyógyvízzé minősített, mintegy hétszáz méter mélységből érkező, 48 fokos meleg vízzel látnak el –, valamint szaunák üzemelnek. Az időjárás függvényében várhatóan május első napjaiban nyit az élményfürdő, ott a szezon előtt esedékes karbantartási munkákat végzik ezekben a napokban, csakúgy, mint a fedett részeken. A PPP-konstrukcióban, azaz magánbefektető bevonásával épült tanuszodát már korábban kivásárolta az állam, majd az önkormányzat tulajdonába adta, így a működtetetés költségei csökkentek.

Címkék#mohács
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!