Közélet

2014.04.07. 14:18

Választás 2014, Jobbik: Duplázott a Jobbik

Megduplázta a négy évvel ezelőtti eredményeit a Jobbik, most 17–20 százalék szavazatot értek el.

H. ZS. (Dunántúli Napló)

Vasárnap ested folyamatosan érkeztek be a Jobbik eredményváró helyszínére a jegyzőkönyvek másolatai, az aktivisták néhány szendvics és üdítő után pedig igyekeztek haza, a szavazatszámláló bizottságokban végzett egész napos munka után, mindössze egy kisebb csapat várta meg az eredményeket.

Az 1. számú választó körzet jobbikos képviselő-jelöltje,Németh Zsolt elmondta: - Köszönjük a szavazatokat!  Pécs sosem volt a Jobbik Magyarországért Mozgalom számára erős bástya, de ennek ellenére a mostani választáson sikerült megdupláznunk a szavazataink számát a négy évvel ezelőttihez képest. 2010-ben 11 százalékot kaptunk, ezzel szemben idén 17-20 százalékos szavazati eredményt sikerült elérnünk. Ez azt jelenti, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom már a Dél-Dunántúlon is sokkal erősebb mint négy évvel ezelőtt volt. Ezért aztán megyünk tovább a megkezdett úton, látszik, ahogy folyamatosan építkezünk, egyre jobb eredményeket érünk el. Nagyon jól dolgoznak az aktivistáink és a képviselőink az önkormányzatban. 

Gyimesi Gábor, a 2. sz. választó körzet jobbikos képviselő-jelöltje elmondta, a Jobbik 2014-ben lényegesen jobban szerepelt mint 2010-ben. - Erőteljes fejlődés mutatkozik, Pécsett megdupláztuk a korábbi eredményeinket. Ez azt mutatja, hogy jó irányba haladunk és eredményes munkát végeztünk. Ebben az évben van még két kampány, az Európai Parlamenti képviselők megválasztása, illetve az önkormányzati választás, ezeken is szeretnénk minél eredményesebben szerepelni. A kampányban a Jobbik Magyarországért Mozgalom volt a legeredményesebb, mert a kampány időszaka alatt nekünk sikerült a legnagyobb mértékben növelni a támogatottságunkat. Ez mindenképpen komoly eredmények számít és biztató a jövőre vonatkozóan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!