Közélet

2014.05.11. 18:21

Norvég Alap: Pécs 350 millió forintot elbukhat

Közleményt adott ki Kóbor József pécsi LMP-s városházi képviselő, amelyben arra a pénteki hírre reagált, hogy a Norvég Alap pályázati pénzeit vélelmezett magyarországi szabálytanságok miatt befagyasztották hazánkkal szemben.

B.A. (DUnántúli Napló)

„A Norvég Alap pénze nem a magyar adófizetők pénze, nem a magyar kormány pénze, nem a Fidesz pénze, és legkevésbé Lázár János pénze” – írja közleményében Kóbor József. „Segíteni a civil társadalom fejlődését, erősíteni részvételét a társadalmi igazságosság, a demokrácia és a fenntartható fejlődés alakításában – ez az egyik legfőbb célja az Norvég Alapnak”  – emlékeztetett.

A zöld párt képviselője amiatt emelte fel a szavát, mert szerinte a töredéknyi Civil Alap pénzeit a hazai zöld és civil mozgalomban már jó húsz éve ismert alapítványok konzorciuma osztja el, s „erre akarja rátenni a kezét Lázár János”. Most viszont megszűnt az egész lehetőség, mert a norvég kormány, „megelégelve Lázár ügyködését”, felfüggesztette az alap működését. Pécs városa 2013 szeptemberében 320 milliós pályázatot nyert a Zsolnay-negyed környékének rehabilitációjára, ehhez további 20-30 milliós támogatás társult. Összesen tehát 350 millió forintot buktak el a pécsiek, vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!