Közélet

2014.09.04. 14:45

Rózsa Gábort azonnali hatállyal menesztették az MTK-tól

A korábban a pécsi női kosárlabdacsapatnál ügyvezető igazgatóként tevékenykedő Rózsa Gábor az MTK női kézilabda-szakosztályánál dolgozott.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Akiknek annak idején a fülébe jutott a hír, egytől egyik mind meglepődött: a korábban a pécsi női kosárlabdacsapatnál ügyvezető igazgatóként tevékenykedő Rózsa Gábor az MTK női kézilabda-szakosztályánál kötött ki. Mondjuk, ha pusztán abból indulunk ki, hogy maradt sportvezető, csak a sportág nem ugyanaz, annyira nem is nagy durranás ez a váltás.

A napokban aztán kellemetlen hírek láttak napvilágot az MTK női kézilabdacsapatával kapcsolatban. Mint kiderült, már most, a bajnoki rajt idején anyagi gondokkal küzd, ami nem mindennapos dolog – általános, hogy szezon közben több csapatnál is előfordulnak ilyen jellegű problémák, de arra ritkán van példa, hogy már a bajnokság kezdetén beüt a krach.

„Az ügyvezetés folyamatosan áttekinti a szakosztályok gazdálkodását, és az ellenőrzés során derült ki, hogy az elfogadott egyesületi költségvetésben rendelkezésre álló pénzügyi keretet a kézilabdás menedzsment ötszörösen túllépte. Ezután a klub ügyvezetése utasította a szakosztály-igazgatót a költségvetés átdolgozására, ez azonban nem történt meg. A szakosztály a kereteket többszörösen meghaladó kötelezettségvállalások miatt két hónapon belül fizetésképtelenné vált volna” – áll a klub honlapján megjelent közleményben.

A vezetőség rögtön lépett is: azonnal menesztették Rózsa Gábor szakosztály-igazgatót. Akit természetesen felhívtunk, utol is értük, de a klubbal kötött megállapodás értelmében nem nyilatkozhatott.

A történtek hallatán mindenesetre elgondolkodik az ember, miként fordulhat elő, hogy a szakosztály-igazgató egyszemélyben dönt, s jócskán túllépi a költségvetési keretet. Ráadásul teszi mindezt úgy, hogy információink szerint nem volt aláírási jogköre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!