Közélet

2014.10.13. 16:17

700 motoros a III. Szezonzáró Motoros Találkozón

Soha nem látott mennyiségű motoros egy szezonzárón.

BAMA

Bár az időjárás is nagyban szerepet játszott abban, hogy közel 700 motoros gyűlt össze a Pécsi Expo Center hátsó betonos udvarában, hogy együtt búcsúztassák az idei nyarat. A program most nem volt annyira nagyszabású mint a szezonnyitón, de talán nem is volt rá szükség. Ebben az utolsó napsütéses hétvégén mindenki inkább a nyeregbe akarta érezni a magát. A szervezők 10 órától várták a motoros és nem motoros érdeklődőket. Meglepően sokan voltak már a kapunyitáskor- mondta el Tóth András főszervező.

Mint a Szezonnyitónak így a Szezonzárónak is igen fontos küldetése van. Egyrészt a biztosságos közlekedésre való figyelemfelhívás, másrést egyfajta köszönetnyilvánítás a közlekedésben résztvevők felé, hogy idén is figyeltek rájuk, motorosokra. - mondta el Takács Zsolt szervező.

A felvonulást, amit már oly sokan vártak, pontban egy órakor el is indult a város felé. A rendőrség felvezetéssel és útlezárásokkal segítette a menet biztonságos végighaladását a városon. A felvonulás végállomása a Pogányi Repülőtér parkolója, ahol nagy meglepetésre alig fértek be a motorosok.
Itt a szervezők megköszönték a részvételt és egyben mindenkit meg is invitáltak Villányba ahol a Rendezvénytéren némi harapnivalóval és innivalóval várták a motorosokat.

Ahogy minden nagyszabású technikai rendezvényen sajnos itt is történhet baleset. Ami idén meg is történt. A felvonulás Rákóczi utcai szakaszán egy motoros elvesztette uralmát a motorja felett és a buszmegálló melletti hirdetőoszlopnak ütközött. Komolyabb személyi sérülés szerencsére nem történt! A szervezők ettől függetlenül elhatárolódnak az esettől, mivel a felvonulás előtt felhívták a figyelmet a szabályok fokozott betartására. Remélik, ez az eset nem érinti negatívan a jövőbeli terveket.

A pécsi motoros közösség idén tehát elhozta az ország legnagyobb Szezonnyitó és Szezonzáró rendezvényét Pécsre. Már megvannak a tervek a jövőt illetően és remélik, hogy megfelelő támogatókkal ennél is komolyabb rendezvényt tudnak majd megvalósítani. Szeretnék elérni, hogy Pécs a motorosok városa legyen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!