Közélet

2014.10.07. 10:03

A helyi Fidesz kétes képviselőiről ír a pécsi professzor

A pécsi keresztény-konzervatív értelmiség egyik ikonikus alakja, dr. Kellermayer Miklós professzor elégedetlen a helyi Fidesz tevékenységével. Nem is kicsit.

F.Z.

Hétfőn jelent meg az önkormányzat által támogatott internetes oldalon a hír, miszerint Kellermayer Miklós lemondott az Összefogás Pécsért Egyesületben betöltött pozíciójáról alapító-elnöki posztjáról. A portál idéz is az ÖPE levelezőlistájára írt közleményből, ám javarészt inkább értelmezi azt – ezt olvashatjuk ott például: „Kellermayer professzor erősen kifogásolja, hogy Kővári hátat fordított mindennek, ami a szervezetnek fontos és úgy tesz, mintha ellenzéki lenne.

Azt írja, hogy az ÖPE célja, hogy a keresztény-nemzeti politikát, vagyis a FIDESZ-KDNP nemzeti politikáját Pécsett az eddigieknél hatékonyabban segítse, illetve ennek a politikának a még hatékonyabb helyi megvalósítását mozdítsa elő.” Később ezt is írják: „Kellermayer Miklós professzor, az ÖPE alapítója lapunknak megerősítette lemondását. Mint, ahogy levelében, most is leszögezte, nem ellenzékinek kell lennie az ÖPE-nek.”

Ehhez képest tegnap késő délután Kellermayer Miklós újabb levelet írt, amelyben erősen kifogásolja, hogy a portál olyan dolgokat magyaráz bele a közleményébe, amelyeknek szerinte nyoma sincs. A professzor így fogalmaz: „Az elnöki posztról való lemondásom (...) oka, hogy így hangosabban tudom mondani, hogy Pécsett nem a helyi FIDESZ kétes képviselői, hanem az ÖPE listáján szereplő közismert, nagyszerű személyiségei tudnák a keresztény nemzeti kétharmados győzelmű politikát méltóan képviselni.

Hangosan ki kell mondani, hogy az eddigi vezetés nem tette Pécsett hatékonnyá a kétharmados győzelmű keresztény-nemzeti országos politikát. Úgy látszik, a FIDESZ helyi képviselői alkalmatlanok erre! Az ÖPE kizárása az együttes indulásból kétségtelenül az egyik bizonyíték erre.” Írását ezzel zárja: „Tehát teljes meggyőződöttségemmel kérek minden pécsi szavazó polgárt, hogy az ÖPE jelöltjeire szavazzon. Nagyságrendekkel hitelesebbek!”

Sajtóközlemény

Kővári Jánosnak címzett levelem egy részét az engedélyem nélkül közölték le. A levelem lényegi üzenetét pedig elferdítették. Az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) a 12 éves létezése alatt rendkívül sokat tett az UNESCO Világörökség címet magáénak tudó egyetemi városért, a keresztény nemzeti politika értékeinek megvalósításáért Pécsett. A Tubes megvédésével, az egyedülálló 10 éves szabadegyetemi sorozattal, amihez hasonlót egyetlen szervezet sem tett, és a három cikluson átívelő közgyűlési munkájával is igazolt.

Felfoghatatlan, súlyosan elhibázott, arrogáns döntés volt, hogy a FIDESZ helyi vezetői az ÖPE vitathatatlan érdemei ellenére elzárkóztak az együttes indulástól az október 12-i helyhatósági választáson. Az elnöki posztról való lemondásom első oka, hogy közvetlen politikai szerepet soha nem vállaltam, s nem is vállalok. A második oka, hogy így hangosabban tudom mondani, hogy Pécsett nem a helyi FIDESZ kétes képviselői, hanem az ÖPE listáján szereplő közismert, nagyszerű személyiségei tudnák a keresztény nemzeti kétharmados győzelmű politikát méltóan képviselni. Hangosan ki kell mondani, hogy az eddigi vezetés nem tette Pécsett hatékonnyá a kétharmados győzelmű keresztény-nemzeti országos politikát. Úgy látszik a FIDESZ helyi képviselői alkalmatlanok erre! Az ÖPE kizárása az együttes indulásból kétségtelenül az egyik bizonyíték erre, de még sokkal egyértelműbb bizonyítékot kaphat erre az állításomra bárki, ha egymás mellé állítja a pécsi FIDESZ jelöltjeinek listáját az ÖPE jelöltjeivel. Tehát teljes meggyőződöttségemmel kérek minden pécsi szavazó polgárt, hogy az ÖPE jelöltjeire szavazzon. Nagyságrendekkel hitelesebbek! Ha elnöke lennék az ÖPE- nek nem írhatnám mindezt így le, mert bárki öndicsőítésnek is tekinthetné.

Pécs, 2014. október 6.

Kellermayer Miklós emeritus professzor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!