Közélet

2014.10.07. 19:34

Az uszoda, a fűtőmű kész, a kórházban indul a munka

A Duna-parti városban hétfőn átadták, és rövidesen üzembe helyezik a biomasszával üzemelő új fűtőművet, így a fűtési idényben már az ott termelt energiát használhatják majd a távfűtéssel ellátott lakások, intézmények melegítéséhez.

M. B. (Dunántúli Napló)

A beruházás hétszázmillió forintba került, amit döntő részében pályázati forrásokból fedeztek. A biomassza felhasználásával előállított hőenergia olcsóbb a hagyományosnál, a megtakarítás pedig így teljes egészében a városnál maradhat.

Szerdán egy másik beruházást is átadnak Mohácson, az uszoda bővítésének utolsó, harmadik ütemével is végeztek a szakemberek, a tervezettnél mintegy fél évvel korábban. A félmilliárd forintba – ennek mintegy felét egy pályázat révén teremtették elő, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat állta – kerülő építkezés során a régi strand helyén új, akár versenyek rendezésére is alkalmas sportmedencét, tölcsér- és kehelycsúszdát, öltözőket, edzőtermet és kávézót építettek, valamint szenior játszóteret is kialakítottak.

Ezt megelőzően, kedden elindítják a kórház felújításának soron következő fázisát, a több mint egymilliárd forintba kerülő munkálatok jövő nyárig tartanak.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!