Közélet

2014.10.31. 14:34

Bepereli Mellár Tamást a Századvég egy interjú miatt

A pécsi közgazdász professzor ugyanis azt nyilatkozta a Népszabadságnak: „az egész műhely csak egy pénzmosoda”.

nol.hu, bama.hu

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. szerint munkájukat minden esetben a jogszabályoknak és szerződéses kötelezettségeiknek megfelelően végzik, visszautasítják Mellár Tamásnak a Népszabadságnak adott interjújában tett kijelentéseit, és pert indítanak ellene. A kutatóintézet ezt arra reagálva pénteken közölte az MTI-vel, hogy Mellár Tamás, a Századvég korábbi kutatási igazgatója a Népszabadságnak a többek között úgy fogalmazott a kutatóintézetről: "az egész műhely csak egy pénzmosoda. Jöttek a megrendelések a minisztériumoktól, hogy csináljunk ilyen kutatást, meg olyant, én meg kutatási igazgatóként azt mondtam, hogy nem tudjuk megcsinálni, mert ehhez nem értünk. Ne törődj vele, mondták, akkor is meg kell csinálni, valamit kaparjatok össze, aztán majd úgyis ki fogják fizetni."

A közlemény kitér arra is, hogy Mellár Tamás 2010. május 12-től 2011. március 31-ig dolgozott a Századvégnél, munkaviszonya a munkáltató kezdeményezésre szűnt meg közös megegyezéssel. Mint írták, a kutatóintézet ebben az időszakban "egyetlen minisztérium részéről sem rendelkezett megbízással". A Századvég Gazdaságkutató Zrt. jó hírnév megsértése miatt polgári peres eljárást indít Mellár Tamás ellen.

Mellár Tamás közismerten jobboldali kötődésű ember, akit az első Orbán-kormány idején neveztek ki a KSH élére, és még 2010-ben is egyik alapítója, majd kutatási igazgatója volt a Fideszhez közel álló Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nek. Mellár 2006 és 2007 közt pécsi önkormányzati fideszes képviselő volt, ellenzékben, de egy év után lemondott mandátumáról, „kellemes dagonyázást” kívánva politikustársainak, mert nem látta a frakciók közti együttműködés lehetőségét. A professzor a keddi, internetadó elleni pécsi tüntetésen is felszólalt, elmondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!