Közélet

2014.10.07. 15:18

Civilek kontra Pécs Holding 1:0

Nem jogerősen pert nyert a Donátusi Baráti Kör Egyesület a Pécsi Holding Zrt. ellen a donátusi játszótér lebontása és a telek eladása ügyében. Így nemcsak a szerződésbe nézhetnek bele, de a vételárat is megtudhatják.

B. A. (Dunántúli Napló)

Ki kell adnia a Pécs Holdingnak annak a teleknek az adás-vételi szerződését a Donátusi Baráti Kör Egyesület részére, amelyen nem rég még a donátusi játszótér állt, szól a Pécsi Járásbíróság ítélete.

A civilek nem jogerősen nyertek pert, a Holding jogtanácsosa ugyanis elmondta, fellebbezni fognak. A civilek csak a személyes adatokat nem ismerhetik meg a szerződésből (nem is kérelmezték), a vételár azonban - hiába szerette volna ezt másként Holding - nem képezhet üzleti tikot.

A jogtanácsos a keddi tárgyaláson is kérte a nyilvánosság kizárását, de ezt ismét elutasította a bíró. Ahogy azt a kifogását sem vette láthatóan érdemben figyelembe, hogy a civilek igazából nem is a telek eladásának részleteire kíváncsiak, hanem lejárató kampányt kezdtek a cég és a városvezetés ellen, a média segítségével.

Megjegyezzük: a civilek bő két hónappal a Holdinghoz benyújtott (és elutasított) közérdekű adatigénylésük után keresték meg lapunkat.

A bíróság azt is kimondta, hogy a Holding közfeladatot ellátó cég, akkor is, ha részben versenypiaci feltételek közt működik.
A lakók célja, hogy a Holding ne adja el, hanem közcélokra fejlessze még meglévő donátusi telkeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!