Közélet

2014.10.17. 18:14

Esély a felárkózásra - György-telepen is

Ne legyen nyomorban élő család Magyarországon! - mondta Pécsen a szociális ügyekért felelős államtitkár.

MTI

Czibere Károly a szegénység világnapja alkalmából az ország egyik legszegényebb városrészében, a György-telepen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az érintetteknek minden segítséget, esélyt szeretnének megadni a felemelkedésre.
   
Az államtitkár úgy vélte: a pécsi önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével a György-telepen immár hét éve folyó program jó példa arra, hogy el tud indulni a felemelkedés útján egy olyan közösség, amelyről talán már mindenki lemondott.
   
Kifejtette: a pécsi városrészben közösségfejlesztéssel, az ott élők bevonásával, együtt meghozott döntések révén igyekeznek érdekeltté tenni az embereket abban, hogy próbáljanak változtatni helyzetükön. Megjegyezte, hogy a György-telepen közösségi házat építettek újjá, árkokat, közterületeket tettek rendbe és képzéseket szerveztek.


   
Czibere Károly szólt arról is, hogy a kormányzatnak sikerült megállítania a gyermekszegénységet: az Eurostat honlapja szerint az elmúlt három évben 415 ezerről mintegy 400 ezerre csökkent a szegénységben élő gyermekek száma Magyarországon. Közölte: a kormány folytatja az ez irányban végzett munkát, és a szociális ellátások, családtámogatások, szolgáltatások összehangolását tervezi a rászoruló családok segítése érdekében.
   
Kitért arra, hogy a kormány szombaton tárgyal a felzárkózási stratégia "frissítéséről", illetve a korai iskolaelhagyás elleni stratégiáról.
   
Az ENSZ közgyűlése október 17-ét 1992-ben nyilvánította a szegénység elleni küzdelem világnapjává.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!