Közélet

2014.10.02. 08:01

Gyárvárosban kell leginkább a segítség

Kellenek az iskolai zebrákhoz őrök, ez tény. A legnagyobb probléma ott van, ahol nagy a forgalom. Ilyen a 6-os út gyárvárosi szakasza.

M. B. E. (Dunántúli Napló)

A közelmúltbeli baleset rávilágított, kellenének az iskolai zebrákhoz az őrök. A Bánki Donát úti általános iskola vezetője, Bognár László arról számolt be, náluk nem panaszkodnak a szülők, mert forgalommentes helyen van az intézmény. Ugyanakkor Kertvárosban az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolában Balánné Kovács Ágnes igazgatóhelyettestől megtudtuk, korábban itt is történt már a zebránál diákbaleset, ezért sokáig hatalmas táblákkal figyelmeztették az autósokat az óvatosabb közlekedésre a széles útszakaszon. Levélben is sürgették a beavatkozást, mire útszűkítő szigetek épültek. A hét elején pedig olykor-olykor kijön ide egy-egy rendőr forgalomirányítónak, de összességében többször nincs, mint van reggelente segítség.

A legrosszabb a helyzet a gyárvárosi Szieberth Róbert Általános Iskolánál. Itt a 6-os út mindig tele van autóval. Az iskolavezetés több alkalommal is telefonált már a rendőrségre, s amikor egy hétre kikapcsolták a forgalmi lámpákat a környéken, akkor volt is folyamatosan forgalomirányítás az iskola előtt. Ám azóta csak akkor jön ide rendőr, ha külön odaszólnak telefonon. Márpedig ezt mindig megtehetnék, miért nem működik ez automatikusan?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!