Közélet

2014.10.15. 09:08

Három nagy céggel is tárgyal az önkormányzat

A pécsiek a 2009 előtti vezetés kudarcára mondtak ki újra és újra megsemmisítő ítéletet – mondta kedden sajtótájékoztatón Csizi Péter.

B. A. (Dunántúli Napló)

– A hatodik választást nyerte zsinórban Pécsett a Fidesz, ezzel a pécsiek a 2009 előtti vezetés kudarcára mondtak ki újra és újra megsemmisítő ítéletet, s elismerték azt a munkát, amelyet a jobboldal tett az elmúlt öt évben – fogalmazott kedden sajtótájékoztatón Csizi Péter. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője szerint a következő öt évben is a helyiekkel közösen fogják a várost kormányozni, mert ők meghallgatják a pécsiek szavát, azok, akik ezt nem tették, ma koalíciót sem tudnak alakítani a közgyűlésben, érvelt.

Vannak még tennivalóik, például munkahelyteremtés terén, de ebben előrelépést jelenthet a pénteken felavatandó déli ipari park. Tárgyalnak három nagy foglalkoztatóval, de titoktartási szerződést kötöttek velük, a remélt megállapodásig nem mondhatnak semmit. Érdeklődésünkre közölte: több száz, illetve több ezer főnek adhatnak munkát, ha Pécsett fektetnek be.

Azon kérdésre, hogyan értékelik, hogy vasárnap akár 2010-hez, akár a 2009-es időközi voksoláshoz képest is sok szavazót veszített a Fidesz, Csizi úgy felelt, nem kíván számmisztikával foglalkozni, hiszen alacsony és magas részvétel mellett is magabiztosan nyert a jobboldal Pécsett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!