Közélet

2014.10.15. 17:57

Két régi műtőt is fel tudtak újítani a pécsi intézményben

Kisebb, altatást nem igénylő általános sebészeti, traumatológiai, bőrgyógyászati beavatkozásokat végeznek itt.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Ötmillió forintból újították fel a Lánc utcai rendelő sebészeti osztályának műtőjét, amelyet szerdán avattak fel. Csizi Péter leköszönő pécsi alpolgármester elmondta, a fejlesztést az intézmény költségvetéséből finanszírozták, erre a korábban végrehajtott energetikai korszerűsítésnek köszönhető megtakarításból futotta. Nemrég egy másik felújított sebészeti műtőt is át tudtak adni ugyanígy.

Dr. Ezer Péter, a sebészeti osztályt vezető főorvos elmondta, kisebb, altatást nem igénylő általános sebészeti, traumatológiai, bőrgyógyászati beavatkozásokat végeznek itt.

Az intézmény vezetőitől megkérdeztük azt is, mely területeken van a leghosszabb várólista. Tervezik azt is, hogy a jövőben a beutalóköteles vizsgálatokra is lehessen interneten időpontot foglalni.

Több hónapos várólisták

A pécsi rendelőintézetben (EEI) a mammográfián a leghosszabb az előjegyzési idő: 3–4 hónap. Mi tesszük hozzá: a leletre további 1–2 hónapot kell várni sokszor. Az EEI-ben növelnék az asszisztensek számát, s kidolgoztak egy tervet, azt remélik, így harmadával csökkenhet a várakozás. A kardiológián, ideggyógyászaton, reumatológián 2–3 hónap az átlagos előjegyzési idő. A tüdőgyógyászaton és az ortopédián a kevés szakember miatt kell az átlagosnál többet várni.
 
Akár azonnal is

A nem beutalóköteles rendeléseken panasz esetén azonnal vagy egy héten belül ellátják a betegeket, kontrollvizsgálatok esetében is egy-három hét az előjegyzési idő, közölte Mácsainé Németh Erzsébet, az EEI főigazgatója.
Hozzátette: folyamatosan vizsgálják az előjegyzési idők alakulását, és szükség szerint óraszám-átcsoportosítással, szakorvos-felvétellel kívánják elérni az előjegyzési idő rövidülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!