Közélet

2014.10.24. 10:06

Már igényelhető a rászorulóknak vásárolt tűzifa

Ugyan az állami tűzifapályázaton csak az ötezer főnél kisebb települések vehettek részt, így Mohács nem, a város önkormányzata úgy döntött, hogy tízmillió forintot fordítanak a rászorulók támogatására. Az összegből vásárolt fából várhatóan ötszáz család részesülhet, akiknek ingyen szállítják házhoz a tüzelőt.

M. B.

A családsegítő szolgálatnál már beadhatók az írásba foglalt igénylések. Az elosztás szempontjait rögzítő rendelet értelmében azok a családok számíthatnak támogatásra, akiknél az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének (28 500 forint) másfélszeresét, egyedülállók esetében a kétszeresét. Előnyt élveznek a bírálat során a kiskorú gyermeket nevelők, az idősek és a betegek. A családsegítő szolgálat munkatársai a kérelmezők lakásán környezettanulmányt is készítenek, s egyeztetnek a városháza népjóléti osztályával is a döntést megelőzően.

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!