Közélet

2014.10.02. 16:54

Mohácsról indul gyalogos zarándoklat a hétvégén

A Duna-parti városból indul a Pécsi Egyházmegye hétvégi zarándokútjának egyik menete.

K. E.

A zarándokok célállomása Báta. A bátai Szent Vér kegyhely 2015-ben ünnepli 600. évfordulóját. A templomot a középkorban az ország kiemelkedő búcsújáró helyeként tartották számon. Bár a török időkben elpusztult, az 1938-ban újból felszentelt kegyhely ma is Krisztus üdvösségszerző művének emlékezetét őrzi.

A jubileumi esztendő előkészületi évében hívják a paptestvéreket és a híveket, hogy a templom főbúcsújának napján, október 4-én közösen ünnepeljenek a Pécsi Egyházmegye őszi zarándoklatán. Ez alkalommal hagyományteremtő szándékkal az autóbuszok mellett kerékpáros zarándokcsoport is indul a kegyhelyre.

A baranyai zarándokok 6.30-tól gyülekeznek a mohácsi Fogadalmi templom előtt, a menet 7 órakor indul. Pécsről az 5.20 órakor induló távolsági járattal lehet eljutni Mohácsra. Azok számára, akik kerékpárral szeretnék teljesíteni a 24 kilométeres távolságot, az előző nap leadott bicikliket leszállítják Mohácsra (információ: www.pecs.egyhazmegye.hu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!