Közélet

2014.10.17. 16:27

Siklós visszaszerezné az ipari park jogát

Visszaszerezné az ipari park címének a jogát, és egyben az ipari park céljára kijelölt terület fejlesztésének a lehetőségét a siklósi önkormányzat, számolt be lapunknak a hírről Marenics János polgármester.

Babos A. (Dunántúli Napló)

A vasárnap újraválasztott, immár negyedik ciklusát kezdő városvezető emlékeztetett: ez egy régi adósság a település életében. Az ipari park fejlesztése ugyanis évekkel ezelőtt megrekedt, amikor is egy, a fejlesztésre mintegy 200 milliós forrást elnyerő vállalkozói csoporttól az államnak vissza kellett vonni a feltételek nem teljesülése miatt ezt a lehetőséget. Mint azt Marenics János elmondta, az önkormányzat a közelmúltban már megkereste a gazdasági kormányzatot ezzel a kéréssel, és bíznak benne, hogy teljesítik a kérésüket, és a leendő siklósi ipari park egy újabb lendületet adhat a helyi gazdaságnak.

Ugyancsak elbírálás alatt van a Váralja-program, amelyre a pályázatot már benyújtották a megyei önkormányzathoz. Ha nyernek, akár 850 millió forint, vissza nem térítendő, a fejlesztést száz százalékban is fedező forrást nyerhetnek el. A belvárosi rekonstrukció folytatását célzó pályázatuk pedig már előkészítés, pontosabban átdolgozás alatt van. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!