Közélet

2014.11.02. 19:28

Pécsett és Komlón vasárnap is tüntettek a netadó ellen

Orbán Viktor pénteki, az internetadót jelenlegi formájában visszavonó bejelentése után a hétvégén folytatódtak a demonstrációk Baranyában.

Ny.Sz., K.E.I., bama.hu

Péntek után vasárnap este folytatódot az internetadó bevezetése elleni tiltakozás a pécsi belvárosban. Pénteken este mintegy ötvenen demonstráltak csendesen a Széchenyi téren, míg vasárnap este ennél többen hallgatták a szónokokat a Pécsnek Hangja Van Facebook-csoport szervezte megmozduláson.

Az első felszólaló, Heindl Péter jogvédő aki szerint az eredeti formájában visszavont internetadó ötlete a reklámadóval és a "termelési riportokat" adó közmédiával együtt elveszi az emberektől a tájékozódás lehetőségét. A második szónok már nem az internetadó ellen szólalt fel: Aradi Hanga gimnazista a gimnáziumi létszámok megfelezésének tervét bírálta. Azt mondta: stadionok helyett oktatásra kellene költeni. A tüntetők közül néhányan „Önkéntes büdösbogár” feliratot viseltek. November 17-én újabb demonstráció következik.

A netadó ügyében először vasárnap este tartottak megmozdulást Komlón. Nagyjából kétszázan tüntettek Komlón, a Városház téren az internetadó és a kormány ellen. A beszédek alatt többször felzúgott az „Orbán takarodj”, majd a jelenlévők abban is megegyeztek, hogy folytatják a protestálást. Legközelebb november 17-én lesz megmozdulás. A tüntetés előtt és után többen az elhunyt bányászok tiszteletére gyertyát gyújtottak a Márkacsillénél.

Pénteken jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy jelenlegi formájában nem vezetik be az internetadót. A kérdésben jövőre nemzeti konzultáció kezdődik, amelyet Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő vezet, aki egyébként ellenezte a netadót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!