Közélet

2014.12.08. 10:01

A régi ügybe bukhat bele a hazaárulózó Fodor Ibolya?

A képviselő 2003-as, sikkasztás miatti felfüggesztett börtönbüntetése ügyében a pécsi Fidesz a bírósághoz fordul. Az ellenzék Fodor lemondását követeli.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Ahogy azt megírtuk, bűnsegédként, folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt 1,5 év felfüggesztett börtönre ítélték 2003-ban Fodor Ibolyát. A Fidesz-KDNP pécsi képviselőjének ügyéről pénteken az RTL Klub híradója számolt be, elmondva azt is, hogy a sikkasztási ügyért Fodor Ibolya akkori férje két év letöltendő börtönbüntetést kapott. Fodor Ibolya nemrég a kormány ellen tüntetőkre a Facebookon azt írta, hogy hazaárulók.

A Dunántúli Naplónak – ahogy az RTL-nek – azt mondta, több mint tíz éve volt, hogy számviteli fegyelem megsértése miatt őt próbára bocsátották, ezt nem titkolta. Szerinte rágalom, hogy sikkasztott, s emiatt bűnösnek találták. Megkérdeztük, látta-e a riportot, s az abban bemutatott bírósági ítéletet, amire igennel felelt, de hozzátette: arról a papírról egyelőre nem nyilatkozik.

– A Fidesz nem tudott arról, hogy Fodor Ibolyát sikkasztásért elítélték. Hétfőn magunk is a bírósághoz fordulunk pontos és hivatalos információkért – közölte megkeresésünkre Decsi István. A Fidesz pécsi frakcióvezetője hozzátette: már a jövő héten a frakció elé viszik a témát.

Gyimesi Gábor (Jobbik) közölte: ha a hír igaz, felszólítják a Fideszt, hogy haladéktalanul mondassa le képviselőjét. Érthetetlen számukra, hogyan engedhettek olyan embert közpénzek közelébe, akit jogerősen sikkasztásért már elítéltek.

Gulyás Emil (MSZP) szerint a Várhegyi Attilának kifizetett tízmilliók óta tudják, a pécsi Fidesz különös vonzalommal van az elítéltek iránt, ám arra eddig nem volt példa, hogy politikusi mandátummal is felruházza őket. Felszólítják a Fideszt, hogy mondassa le Fodor Ibolyát.

Keresztes László Lóránt (LMP) is azon az állásponton van, hogy a képviselőnő nem maradhat a közgyűlés tagja. Külön felháborítónak tartják, hogy tagadni próbálta cselekedetét, s hogy a Fidesz a legutóbbi közgyűlésen nem határolódott el a tüntetőket gyalázó kijelentései miatt.

Kővári János (ÖPE) úgy véli, a Fodor Ibolya-ügy a Fidesz ügye. Ő pedig nem véletlenül nem kérte fel jelöltnek Fodor Ibolyát a civil szövetségbe.

Könyvelőként utalt át pénzt a volt férje cégének

Fodor Ibolya a Dunántúli Naplót akkor kiadó vállalat könyvelője volt 1999-ig, és mint később, már a felmondása után kiderült, több mint egy éven keresztül rendszeresen utalt át elekronikusan összegeket az akkori férje terjesztési ügynökségének. A hiányt az akkori kiadó a volt könyvelő felmondása után vette észre, a cég feljelentést tett, ennek nyomán indult a büntetőper. A 2003-as jogerős ítéletet az RTL Klub most kérte ki a Pécsi Törvényszéktől, és ezt bemutatta a riportjában.

A Dunántúli Napló jelenlegi vezetőinek nem volt tudomása Fodor Ibolya büntetőügyéről és a bírósági ítéletről. Az ügy idején mások irányították a kiadó baranyai irodáját.

A Dunántúli Napló jelenlegi vezetőinek nem volt tudomása Fodor Ibolya büntetőügyéről és a bírósági ítéletről. Az ügy idején mások irányították a kiadó baranyai irodáját. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!