Közélet

2014.12.11. 10:00

Drótokkal tűzdelt hússal törnek a komlói kutyák életére

Komló egyik társasházi övezetében ismét akcióba lépett az ismeretlen állatkínzó, aki nyáron főzőkolbászba tűzött horgokat.

Katus Eszter (Dunántúli Napló)

Drótokkal tűzdelt csirkefalatokat találtak Komlón a szilvási városrész orvosi rendelője körüli füves területen. A kutyasétáltatók idén másodszor szembesülnek a vélhetően ártó szándékkal kitett csalikkal. Legutóbb augusztusban volt hasonló eset, akkor főzőkolbászba szúrt háromágú horoggal szórták fel ugyanezt a területet.

Az ebek gazdái szerint valaki vagy valakik így próbálnak megszabadulni a nem kívánatos jószágoktól. Hozzátették, nem tudják, ki lehet az elkövető, de ez már a sokadik alkalom. Három éve valaki parizerbe szúrt drótokat, majd ezt szórta szét a házak között a fűben, illetve mérgezett eledellel is próbálkozott már. Több kutya elpusztult, miután az éles, szúrós vagy mérgezett ételt lenyelték. A tettes, aki állatkínzásért felelt volna, egyik alkalommal sem lett meg.

A rendőrség azt tanácsolja a kutyásoknak, hogy ha újabb horoggal, dróttal, vagy bármilyen éles, szúrós tárggyal „töltött” kolbászokat találnak, fotózzák le a helyszínen, majd tegyék zacskóba, és (akár névtelen) bejelentéssel együtt juttassák el a rendőrségre. Aki pedig szemtanúja lesz annak, hogy valaki épp kihelyez egy ilyen csalit, tegyen feljelentést! Más esély ugyanis nincs arra, hogy az illetőt elfogják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!