Közélet

2014.12.13. 13:33

Későbbre halasztották a volt vagyonkezelő ügyében az ítéletet

A Pécsi Egyházmegye volt vagyonkezelőjének ügyét tegnap tárgyalta a Pécsi Ítélőtábla, az ügyész és a védőügyvéd meghallgatása után december 22-re halasztották az ítélethirdetést.

H. Zs.

Mint korábban beszámoltunk róla, W. Gyulát idén márciusban – nem jogerősen – letöltendő börtönre, három év tíz hónapra ítélte a Pécsi Törvényszék gazdasági bűncselekmények miatt. Az ítélettel kapcsolatban az ügyész és a védőügyvéd is fellebbezett.

A pénteki tárgyaláson dr. Bánáti János ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke szerint a szakértők alapvető szakmai kérdésekben tévedtek, ezt a szakvéleményt az első fokú bíróság maradéktalanul elfogadta, részben erre alapozták az ítéletet. Ugyanakkor véleménye szerint nem bizonyított a hűtlen kezelés tekintetében a szándékosság, ezért védence esetében legfeljebb a felfüggesztett szabadságvesztés lehet indokolt.

Az ügyészség viszont súlyosbítást kért, tekintve, hogy W. Gyula éveken át, folytatólagosan, üzletszerűen követte el a bűncselekményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!