Közélet

2014.12.05. 18:46

Posztumusz díszpolgár lett Paizs József

A kitüntetéseket pénteken adták át a felújított Vigadó dísztermében Szigetváron.

K. E. (Dunántúli Napló)

Az idei önkormányzati választásokat követően Varga Zoltán, a Szigetvári Emberekért Egyesület elnöke, megválasztott alpolgármesterként újra benyújtotta a javaslatot, mely alapján a képviselő-testület posztumusz díszpolgári kitüntető cím adományozásáról döntött Paizs József néhai polgármester részére. Az elismerés a városvezető teljesítményének szól. A kitüntetéseket pénteken adták át a felújított Vigadó dísztermében. A kitüntetést az egykori polgármester özvegye vette át.

Közlemény: Szigetvár város posztumusz díszpolgári címét adományozták Paizs Józsefnek

2014. december 5-én, a felújított Vígadó dísztermében ünnepélyes keretek között adták át a városi kitüntetéseket Szigetváron. A korábbi évek gyakorlatával szemben az akkor leköszönő testület úgy döntött, hogy a kitüntetések adományozása, már az új önkormányzati ciklusban történjen meg. A város napjához kötődő, korábban megszokott október elsejei időpont helyett, az október 12-én újonnan megválasztott képviselőtestület, Szigetvár II. világháborús szovjet megszállása alóli felszabadulás emléknapjára helyezte át a Kitüntetés adományozó ünnepélyes testületi ülését.

A Szigetvári Emberekért Egyesület 2011. óta minden évben javasolta, hogy Paizs Józsefet posztumusz Szigetvár Város díszpolgárává avassák. Korábban sajnálatos módon hiábavalónak bizonyultak a kitüntetés adományozása mellett szóló érveink és a közakaratot megjelenítő aláírásgyűjtésünk. A 2014. október 12-i választásokat követően Varga Zoltán, egyesületünk elnöke, megválasztott alpolgármesterként újra benyújtotta a Szigetvári Emberekért Egyesület javaslatát, mely alapján a képviselő-testület posztumusz díszpolgári kitüntető cím adományozásáról döntött Paizs József néhai polgármester részére.

A Szigetvári Emberekért Egyesület tiszteli és elismeri az emberi értékeket. Azt az önfeláldozó munkát, amit sokan városunk érdekében végeznek. Közülük is kiemelkedik a 2010-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Paizs József egykori polgármester és országgyűlési képviselő személye, akinek nevéhez többek között olyan beruházások fűződnek, mint a Szigetvári Gyógyfürdő felépítése, a Szent Rókus templom felújítása, valamint a Vigadó épületének befejezését lehetővé tevő belvárosi rekonstrukciós program. Sokáig lehetne sorolni azokat a fejlesztéseket, melyek az Ő munkásságának keze nyomát viselik magukon Szigetváron. A részére történő díszpolgári cím adományozásával, Paizs József méltatlanul elfeledtetni akart emlékét kívántuk az Őt illető helyre emelni, hogy munkássága példaként szolgálhasson az elkövetkező nemzedékek számára.  

Ezúton fejezzük ki elismerésünket és köszönetünket valamennyi díjazottnak. Az oktatási és közművelődési díjban részesült Deichlerné Könyves Ildikónak, az ifjúsági és sport díjban részesült, közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Massányi Marót családjának, a közszolgálati díjban részesült Keszeg Károlynak, a Zrínyi emlékplakettben részesült Lengyeltóti Jánosnénak. A város érdekében végzett értékes munkájukhoz sok erőt és jó egészséget Kívánunk!

Szigetvári emberekért Egyesület

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!