Közélet

2015.01.28. 10:57

A fideszesek nem szavazták meg Fodor Ibolya lemondatását

Nem támogatta Fodor Ibolya képviselő visszahívását lapunk információi szerint a pécsi önkormányzat jogi és ügyrendi bizottsága, mert a fideszes képviselők nemmel szavaztak.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Zárt ajtók mögött ülésezett kedd este lapunk információi szerint a pécsi önkormányzat jogi és ügyrendi bizottsága abban a személyi kérdést érintő ügyben, amely Fodor Ibolya volt fideszes, de immár független képviselő mandátumának visszahívásáról szólt. Az ott elhangzott részletek emiatt nem nyilvánosak, ugyanakkor a döntés maga az.

Egyelőre arról is csak nem hivatalosan értesültünk, hogyan döntöttek az MSZP-s Gulyás Emil beadványáról, miszerint hívják vissza Fodor Ibolyát, kimondva azt, hogy méltatlanná vált a képviselői munkára. Úgy tudjuk, az előterjesztést a bizottság nem szavazta meg, az öttagú grémium négy fideszes tagja ugyanis nemmel szavazott, azaz szerintük – legalábbis a döntés ezt sugallja számunkra – Fodor Ibolya nem vált alkalmatlanná a képviselői munkára az elmúlt hónapok történései alapján.

Természetesen megkerestük a pécsi Fidesz-frakciót, hogy értékeljék a döntést, és ugyanezt kértük Páva Zsolt polgármestertől is, aki – mint nemrég megírtuk – azt ajánlotta Fodor Ibolya figyelmébe egy levélben, hogy gondolkozzon el azon, mi a helyes magatartás ebben a helyzetben. A polgármester ugyan konkrétan nem mondta ki, de mindenki tudta, tudhatta, hogy arra gondolt, hogy maga mondjon le. Azóta a hazaárulózás és egy sikkasztási ügy kapcsán országos figyelmet kapó, majd e figyelmet különös módon kezelő képviselőnő nem lépett ebben az ügyben, így vált érdekessé a jogi és ügyrendi bizottság tegnap esti döntése.

Megjegyezzük: a döntés önmagában nem jelenti azt, hogy a soron következő, csütörtöki pécsi közgyűlési ülésen ne lehetne megszavazni az MSZP-s indítványt.

Páva Zsolt polgármester közölte, hogy nem ért egyet a bizottság döntésével.

A volt fideszes, ma már független képviselő ügyében sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció. Kunszt Márta képviselő úgy vélekedett, a Fidesznek kötelessége lenne nem hivatalos eszközökkel elérnie, hogy a képviselő mondjon le.

A Fidesz-frakció vezetője sem ért egyet a bizottsággal

– A bizottság döntésével nem tudok egyetérteni, és egyáltalán nem tartom jónak – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Decsi István, a pécsi Fidesz-frakció vezetője. Úgy folytatta azonban, hogy megérti viszont, hogy egyes bizottsági tagokban és képviselőkben aggályok merültek fel a kérdés kapcsán. Majd azzal zárta a nyilatkozatot, hogy bízik abban, hogy a holnapi (csütörtöki) pécsi közgyűlési ülésen dönteni tudnak, és „lezárhatják” Fodor Ibolya ügyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!