Közélet

2015.01.14. 18:22

Balokány: kisebb fürdő és elkerülő út is épülhet

Egyelőre szemetet szednek, terepet rendeznek, de meghosszabbítanák a belvárost.

Babos A. (Dunántúli Napló)

Folytatódik a Balokányliget rendbetétele, a pécsi városvezetés itt rekreációs területet alakít ki, közölte szerdán Girán János alpolgármester a helyszínen, sajtótájékoztatón. A tereprendezéshez a városi finanszírozás mellett a képviselői keretéből is tesz hozzá, miután ő a terület képviselője.

A munka megkezdődött, közmunkások segítségével, s már tíz köbméter kommunális hulladékot elszállíttattak a helyszínről, azt ugyanis illegális hulladéklerakónak is használták. Az elhanyagolt növényzet miatt ugyanakkor további húsz köbméter elhordani való is összegyűlhet itt, mielőtt rendezetté válik a kép, s egy kis játszóteret is kialakítanak majd.

A Balokány nyugati oldalának rendbetételében civilek segítettek, most a Zsolnay-negyedhez közelebb eső részen folyik a munka, amely telek déli oldala az Aquaprofit Zrt. kezében van. A képviselő azt mondta, a városi terület gondozását a Pécs Holding és a Biokom látja majd el, de a magáncég is érdekelt a saját területének rendbetételében, már ők is megkezdték a munkát, mert gondolkodnak fejlesztésben, amikről ők számolhatnak majd be.

Kérdésünkre a polgármester azt mondta, hogy élményfürdő és hotel biztosan nem fog épülni a területen, de egy kisebb fürdő megépítése nem elképzelhetetlen. Ahogy az is bizonyos: ahhoz, hogy valódi rekreációs területté váljon a Balokány, elengedhetetlen a 6-os forgalmának csökkentése ezen a szakaszon. Erre több elképzelésük van, akár elkerülőút építésével is, de az biztos, hogy mindegyikhez a 2014-2020 közti uniós forrásokra lesz szükség. Mindenestre tavaszra várható az, hogy előállnak a fejlesztési elképzeléssel, de az biztos, hogy az EKF-program szellemében a belvárost a Balokányig kívánják „meghosszabbítani”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!