Közélet

2015.01.09. 11:27

Időközi választást tartanak Kisbudméron

Önkormányzati képviselőt választanak a baranyai Kisbudméron vasárnap, mert a településen eredménytelen lett a tavaly októberi voksolás.

MTI

Kosztolányi Zsolt, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek pénteken elmondta: a négytagú képviselő-testület egy, betöltetlen helyére két független jelölt, Putnoki Jenő Antalné és Olasz Renáta pályázik, rájuk a 121 lakosú község 94 választópolgára reggel hat és este hét óra között, egy szavazókörben szavazhat.

Az időközi választásra azért van szükség, mert Kisbudméron eredménytelenül zárult a tavaly októberi általános választás. Annyian indultak ugyanis képviselőjelöltként, ahány tagú lenne a testület, és olyan jelöltet választottak polgármesternek, aki egyéni listán is megmérettette magát.

A kisbudméri voksolással megkezdődik az időközi önkormányzati választások időszaka: összesen 23 településen kell ilyen választást tartani azért, mert tavaly ősszel jelöltek hiányában azok elmaradtak, vagy megtartották ugyan, de szavazategyenlőség miatt eredménytelenek lettek.

Címkék#Kisbudmér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!